hozzávalók:
1 bögre gríz
2 bögre víz
csipet sáfrány
2 evőkanál ghee
3/4 bögre cukor
1/2 bögre kesudió
4-5 szem kardamon
elkészítés:
1. Egy kávéscsészébe forró vizet engedünk és beleáztatjuk a csipet sáfrányt.
2.. Egy lábosban kis lángon (!) nagyon sűrű keverés mellett 10-15 percig pirítjuk a grízt, míg barna színe nem lesz.
3. Serpenyőben felforrósítjuk a gheet és beledobjuk a kesudiókat. Pár percig sütjük míg szép aranybarnák nem lesznek. (Ha a gríz még nincs kész akkor félrehúzzuk a serpenyőt a gázról.)
4. Az elkészült grízt hozzáadjuk a gheeben lévő kesuhoz és alaposan elkeverjük. Körülbelül 2-3 percet pirítjuk együtt, míg a gríz fel nem szívja a zsiradékot.
5. Kardamon szemeket kézzel kicsit megtörjük és hozzáadjuk a masszánkhoz és pár percig kis lángon tovább pirítjuk.
6. Közben egy edényben 2 bögre vizet a 3/4 bögre cukorral felforraljuk és ha elkészült hozzáadjuk a grízhez,a vízben áztatott sáfránnyal együtt.
7. Folyamatos keverés mellett körülbelül még 5-6 percet főzzük. Akkor készültünk el az indiai édességünkkel ha gríz minden vizet magába szívott már.