hozzávalók:
1 evőkanál olaj
1 hagyma
1 padlizsán
60dkg paradicsom
2 evőkanál tahini
1 citrom leve
negyed teáskanál római kömény
csipet chili
só, bors
negyed teáskanál bazsalikom
elkészítés:
1. A padlizsánt felkockázzuk, lesózzuk és körülbelül egy órára félretesszük amíg levet ereszt.
2. Egy edényben felforrósítjuk az olajat és megdinszteljük a hagymát rajta, majd rápasszírozzuk a fokhagyma gerezdeket és jól elkeverjük.
3. Ekkor jöhetnek a fűszerek: chili, bazsalikom és a római kömény.
4. Leöntjük a barna levet a padlizsánról majd beletesszük az edénybe. Körülbelül negyed bögre vize adunk hozzá és közepes lángon fedő alatt 10 percig pároljuk.
5. Ha a padlizsán már felszívta a vizet illetve elpárolgott, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és tovább főzzük.
6. Ha az állaga kezd lecsó szerű masszára emlékeztetni elkészültünk vele és mehet a turmixgépe.
7. Turmixolás előtt még meglocsoljuk a citrom levével és hozzáadjuk a két evőkanál tahinit.