NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

PARADICSOMOS PADLIZSÁNKRÉM

2014.10.19. 12:10 kindzsa

img_6263_1_1413707620.JPG_1600x1200

hozzávalók:

1 evőkanál olaj

1 hagyma

1 padlizsán

60dkg paradicsom

2 evőkanál tahini

1 citrom leve

negyed teáskanál római kömény

csipet chili

só, bors

negyed teáskanál bazsalikom

 

elkészítés:

1. A padlizsánt felkockázzuk, lesózzuk és körülbelül egy órára félretesszük amíg levet ereszt.

2. Egy edényben felforrósítjuk az olajat és megdinszteljük a hagymát rajta, majd rápasszírozzuk a fokhagyma gerezdeket és jól elkeverjük.

3. Ekkor jöhetnek a fűszerek: chili, bazsalikom és a római kömény.

4. Leöntjük a barna levet a padlizsánról majd beletesszük az edénybe. Körülbelül negyed bögre vize adunk hozzá és közepes lángon fedő alatt 10 percig pároljuk.

5. Ha a padlizsán már felszívta a vizet illetve elpárolgott, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és tovább főzzük.

6. Ha az állaga kezd lecsó szerű masszára emlékeztetni elkészültünk vele és mehet a turmixgépe.

7. Turmixolás előtt még meglocsoljuk a citrom levével és hozzáadjuk a két evőkanál tahinit.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr46807137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása