hozzávalók:
1 fej karfiol (rózsáira szedve)
3 evőkanál olaj
fél teáskanál római kömény
negyed teáskanál görögszénamag
negyed teáskanál mustármag
2 evőkanál csicseriborsóliszt
1 teáskanál gyömbér (apróra kockázva)
negyed teáskanál kurkuma
negyed teáskanál őrölt chili
1 egész friss zöld chili (felaprítva)
1 doboz joghurt
fél teáskanál cukor
1 bögre víz
negyed teáskanál garam masala fűszerkeverék
só
elkészítés:
1. Felmelegítjük az olajat, beletesszük a fűszereket: római köményt, görögszénamagokat, mustármagokat. Egy percig sütjük majd kicsit levesszük a hőfokot.
2. Hozzáadjuk a két evőkanálnyi csicseriborsólisztet és még egy percig sűrű kevergetés mellett hagyjuk sülni míg a liszt barnás színűvé nem kezd válni.
3. Beletesszük a maradék fűszert: a felaprított gyömbért és zöld chilit és azőrölt chili port is. Jól elkeverjük majd a joghurtot is hozzáadjuk. Körülbelül 2 percig rotyogtatjuk.
4. Következő lépésben hozzáadjuk a vizet, majd megsózzuk. Ekkor beletesszük a rózsáira szétszedett és előzőleg megmosott karfiolt.
5. Lefedjük az edényt és addig főzzük közepes lángon míg a karfiol meg nem puhul (körülbelül 20 perc)
6. Végezetül hozzákeverjük a garam masalat és a csipet cukrot. Még rotyogtatjuk pár percig.
Lepény kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk. :)