hozzávalók:
1 bögre zöld lencse (opcionálisan apró szemű sárga lencse)
2 evőkanál rizs
1-2 hagyma (aprítva)
egy csipet római kömény
2 evőkanál kókusz (reszelt)
csipet római kömény
fél teáskanál gyömbér vagy gyömbérpor
1-2 db zöld chili ( attól függően mennyire szeretjük a csípőset)
1/4 bögre víz
só
olaj a sütéshez
elkészítés:
1. A lencsét és a rizst egy éjszakára beáztatjuk.
2. A lencsét, rizst, gyömbért, római köményt, sót, chili paprikát és a kókuszt összeturmixoljuk, vizet lassacskán adagoljuk, attól függően mennyit vesz fel, egy kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk mint a palacsinta tészta.
3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és belekenünk egy adagnyit. Tetejére hagymát szórunk, mikor barnásra kezd sülni, megfordítjuk. Ha szükséges locsolhatunk rá egy kis olajat még.
Indiában általában reggelire készítik, valamilyen chutney-t esznek hozzá.