NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

PESARATTU vagy DOSA (lencselepény)

2014.05.25. 11:07 kindzsa

img_5494_1_1401008769.JPG_1600x1064

hozzávalók:

1 bögre zöld lencse (opcionálisan apró szemű sárga lencse)

2 evőkanál rizs

1-2 hagyma (aprítva)

egy csipet római kömény

2 evőkanál kókusz (reszelt)

csipet római kömény

fél teáskanál gyömbér vagy gyömbérpor

1-2 db zöld chili ( attól függően mennyire szeretjük a csípőset)

1/4 bögre víz

olaj a sütéshez

 

elkészítés:

1. A lencsét és a rizst egy éjszakára beáztatjuk.

2. A lencsét, rizst, gyömbért, római köményt, sót, chili paprikát és a kókuszt összeturmixoljuk, vizet lassacskán adagoljuk, attól függően mennyit vesz fel, egy kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk mint a palacsinta tészta.

3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és  belekenünk egy adagnyit. Tetejére hagymát szórunk, mikor barnásra kezd sülni, megfordítjuk. Ha szükséges locsolhatunk rá egy kis olajat még.

Indiában általában reggelire készítik, valamilyen chutney-t esznek hozzá.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr706205407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása