hozzávalók:
1 bögre rizs
3 evőkanál ghee
2 sárgarépa, apróra vágva
fél bögre káposzta, csíkokra vágva
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér apróra vágva vagy gyömbérpor
2 teáskanál őrölt bors
2 egész chili
3 teáskanál szójaszósz
só
2 tojás
elkészítés:
1. A rizst jól átmossuk.Egy lábosba egy evőkanál ghee-t forrósítunk és megpirítjuk rajta a rizst (1-2perc) majd felöntjük két bögre vízzel és takarék lángon főzzük. Ha a víz elpárolgott róla elzárjuk a gázt, hagyjuk, hogy a rizs a gőzben teljesen megpuhuljon.
2.Míg a rizs fő egy edényben a ghee-t (opcionálisan olíva vagy más olajat) felforrósítjuk majd beletesszük az összezúzott fokhagymát, gyömbért, őrölt borsot, az egész chilit és a szójaszószt. Körülbelül 2-3percig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a már korábban felaprított zöldségeket, közepes lángon sütjük körülbelül 10-15 percet.
4. Két tojást felverünk és mikor a zöldségek már majdnem elkészültek (kicsit ropogósra szoktam hagyni) ráöntjük a tojásokat. Sűrűn kevergetjük, mintha rántottát készítenénk.
5. Végezetül egy nagy tálban összekeverjük a rizst a sült zöldségekkel. Díszítésnek az újhagyma zöld részéből karikázunk rá.