hozzávalók:
1 nagyobb doboz konzervnyi csicseriborsó (450g)
3 bögre friss spenót, apróra csíkozva vagy 200g fagyasztott spenót
3 db közepes méretű paradicsom
egy kisebb darab (kb. 1 cm) gyömbér
1 db friss zöld chili vagy 1 teáskanál őrölt chili
2 evőkanál ghee vagy opcionálisan olaj
1/4 teáskanál asafetida
1 teáskanál római kömény
1 evőkanál (!) koriander por
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál garam masala
só
elkészítés:
1. A paradicsomokat, friss zöld chilit és a gyömbért egy turmixgépben pürésítjük.
2. Egy lábosban felhevítjük a gheet/ olajat Előbb hozzáadjuk a koriander port és a kurkumát. Majd a már elkészült pürét is hozzáadjuk. Közepes lángon körülbelül 5 percig rotyogtatjuk.
3. Hozzáadjuk a spenótot, fél bögre vizet és megsózzuk. Közepes lángon lefedve főzzük 7-8 percig.
4. A csicseriborsóról leöntjük a vizet és hozzáadjuk a gázon rotyogó ételünkhöz. További 7-8 percig főzzük. Ha szükséges adhatunk még hozzá vizet is,
5. Megfűszerezzük a garam masalával is és kis lángon további 5 percig főzzük.
Rizzsel vagy pitával tálaljuk. :)