hozzávalók:
6 db alma (meghámozva, kockázva)
2 evőkanál ghee vagy más növényi olaj
2 teáskanál friss gyömbér (apróra vágva)
2 db fahéj (kb 5cm)
1 teáskanál ánizs mag
1 teáskanál őrölt chili
5-6 szem szegfűszeg
1 teáskanál kurkuma
4 evőkanál víz
2-3 evőkanál barna cukor (vagy nádcukor)
elkészítés:
1. Egy lábosban felhevítjük a zsiradékot majd hozzáadjuk a gyömbért, ánizs magokat, chilit és a szegfűszeget. Egy-két percig sütjük közben sűrűn kevergetjük.
2. Hozzáadjuk a kurkumát, majd az almákat és 5-6 percig sütjük. Majd jöhet a víz.
3. Körülbelül 15 percig főzzük magas lángon amíg az almák kezdenek megpuhulni.
4. Belekeverjük a cukrot is és tovább főzzük. A cél egy pépes állagú szósz.
Szobahőmérsékleten tálaljuk. Indiában kenyeret esznek hozzá, vagy édességekhez tálalják.