NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

ALMA CHUTNEY

2014.06.11. 20:12 kindzsa

img_5516_1402509535.JPG_1600x1064

hozzávalók:

6 db alma (meghámozva, kockázva)

2 evőkanál ghee vagy más növényi olaj

2 teáskanál friss gyömbér (apróra vágva)

2 db fahéj (kb 5cm)

1 teáskanál ánizs mag

1 teáskanál őrölt chili

5-6 szem szegfűszeg

1 teáskanál kurkuma

4 evőkanál víz

2-3 evőkanál barna cukor (vagy nádcukor)

elkészítés:

1. Egy lábosban felhevítjük a zsiradékot majd hozzáadjuk a gyömbért, ánizs magokat, chilit és a szegfűszeget. Egy-két percig sütjük közben sűrűn kevergetjük.

2. Hozzáadjuk a kurkumát, majd az almákat és 5-6 percig sütjük. Majd jöhet a víz.

3. Körülbelül 15 percig főzzük magas lángon amíg az almák kezdenek megpuhulni.

4. Belekeverjük a cukrot is és tovább főzzük. A cél egy pépes állagú szósz.

 

Szobahőmérsékleten tálaljuk. Indiában kenyeret esznek hozzá, vagy édességekhez tálalják.

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr196296170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása