NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

MEDVEHAGYMÁS PAKORA

2014.03.24. 21:30 kindzsa

img_5227_1_1397389486.JPG_1600x1064

hozzávalók:

1 hagyma, apróra kockázva

1 nagyobb krumpli, apróra kockázva

200 g csicseriborsóliszt

1 csokor medvehagyma, apróra tépkedve

1 teáskanál őrölt chili

1 teáskanál őrölt romai kömény (ha nincs őrölt jó az egész is)

víz

olaj a sütéshez

elkészítés:

1. A csicseriborsólisztet egy tálba öntjük és elkeverjük annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk (mint a nokedli tészta).

2.Sózzuk, fűszerezzük a chili porral és romai köménnyel majd beledobáljuk a krumplit, hagymát, medvehagymát és jól elkeverjük.

3. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben és evőkanál segítségével beleszaggatjuk. 4-5 percig sütjük amíg kezd barnulni.

Natúr joghurttal, chili szósszal fogyasztjuk.

Természetesen más zöldséget is keverhetünk a tésztájába, karfiolt, brokkolit, zöldborsót stb.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr155876349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása