hozzávalók:
3 szelet kenyér (fehér vagy teljes kiőrlésű)
3 evőkanál semolina (búzadara)
3 evőkanál liszt (fehér vagy teljes kiőrlésű)
1/4 doboz natúr joghurt
csipet só
1/4 teáskanál római kömény
1 teáskanál apróra kockázott gyömbér vagy gyömbérpor
csipet őrölt chili
2 evőkanál felaprított friss koriander levél (opcionálisan petrezselyem)
1 kemény paradicsom, apróra kockázva
1 pritamin paprika
víz
olaj a sütéshez
elkészítés:
1. A kenyérszeletek héját levágjuk és a belsejét kis kockára vágjuk.
2. Turmixgépe tesszük a kenyérkockákat a búzadarával, liszttel és a joghurttal. Annyi vizet adunk hozzá (körülbelül 1 bögrényit), hogy a turmix gép könnyen pépesíteni tudja. A palacsintatészta állag a cél.
3. A masszánkat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a felkockázott zöldségeket.
4. A serpenyőben (teflonos!) olajat hevítünk és evőkanállal kis kör alakú "palacsintákat" csinálunk. Közepes lángon sütjük, ha összeszilárdul, megfordítjuk és pirosra sütjük a másik oldalát is.
Indiában chutney-val eszik, reggelire vagy csak úgy snack-ként. :)