hozzávalók:
4 paradicsom
3 hagyma
4 teáskanál szezámolaj
fél teáskanál mustármag
1 curry levél (opcionálisan fél teáskanál curry por)
fél teáskanál kurkuma
5-10 szárított chili
só
elkészítés:
1. Egy edényben vizet forralok, majd körülbelül 10percre beleáztatjuk a chiliket.
2. Míg a chili ázik felkockázzuk a paradicsomot és a hagymát.
3. Egy edényben felforrósítjuk a szezámolajat és beletesszük a mustármagot és a a curry-t. Körülbelül fél percig pirítjuk sűrű kevergetés mellett.
4.Hozzáadjuk a hagymát. Ha a hagyma üvegesre dinsztelődött rátesszük a paradicsomokat. Fűszerezzük kurkumával majd közepes lángon lefedve főzzük míg a paradicsom pépessé nem válik.
5. A forró vízből kivesszük a megpuhult chiliket és egy turmixgépben ledaráljuk.
4. Ha a szószunk a serpenyőben már kezd sűrű masszává alakulni hozzáadjuk a turmixolt chilit és pár percig rotyogtatjuk.
Indiában általában lepényhez fogyasztják.