NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

KARA CHUTNEY - lepényekhez

2014.05.25. 11:21 kindzsa

img_5500_1_1401009036.JPG_1600x1064

hozzávalók:

4 paradicsom

3 hagyma

4 teáskanál szezámolaj

fél teáskanál mustármag

1 curry levél (opcionálisan fél teáskanál curry por)

fél teáskanál kurkuma

5-10 szárított chili

 

elkészítés:

1. Egy edényben vizet forralok, majd körülbelül 10percre beleáztatjuk a chiliket.

2. Míg a chili ázik felkockázzuk a paradicsomot és a hagymát.

3. Egy edényben felforrósítjuk a szezámolajat és beletesszük a mustármagot és a a curry-t. Körülbelül fél percig pirítjuk sűrű kevergetés mellett.

4.Hozzáadjuk  a hagymát. Ha a hagyma üvegesre dinsztelődött rátesszük a paradicsomokat. Fűszerezzük kurkumával majd közepes lángon lefedve főzzük míg a paradicsom pépessé nem válik.

5. A forró vízből kivesszük a megpuhult chiliket és egy turmixgépben ledaráljuk.

4. Ha a szószunk a serpenyőben már kezd sűrű masszává alakulni hozzáadjuk a turmixolt chilit és pár percig rotyogtatjuk.

Indiában általában lepényhez fogyasztják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr696205531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása