hozzávalók:
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
400 g csirkemell
250 g spenót
3/4 doboz szárított paradicsom
2 csomag mozzarella sajt
szárított paradicsom olaja
só, bors
1 bögre rizs
egy marék kesudió vagy fenyőmag
elkészítés:
1. Megdinszteljük a hagymát a szárított paradicsom olaján egy serpenyőben majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemell darabokat és a fokhagymát. Körülbelül 10percig sütjük közepes lángon.
2. Hozzáadjuk a spenótot (én mirelitet használok de ha friss annál jobb) és még 10-15 percig közepes lángon főzzük.
3. Ha csirke elkészült hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomot, végül pedig a felkockázott mozzarella sajtot. Jól átforgatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sajt és a paradicsom is.
rizs elkészítése:
1. A marék kesudiót olívaolajon megpirítjuk majd félretesszük.
2.Ugyanebbe az edénybe beletesszük a már megmosott rizst és az olajon egy kicsit átforgatjuk, megpirítjuk. Majd felöntjük két bögre vízzel és kis lángon fedő alatt megfőzzük. Ha felszívta a vizet, elzárjuk és hagyjuk még a fedő alatt 5-10 percet puhulni.
3. Összekeverjük a megpirított kesudióval.
A köretet és a húst együtt tálaljuk.