hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve
2 nagyobb krumpli, karkiázva
1 teáskanál gyömbér, apróra kockázva
3 teáskanál koriander por
negyed teáskanál kurkuma
negyed teáskanál őrölt bors
3 evőkanál víz
1 evőkanál ghee
fél teáskanál római kömény
1-2 zöld chili
2-3 babérlevél
1 teáskanál mangópor
csipet friss koriander (opcionális)
elkészítés:
1. Egy bögrében összekeverjük a gyömbért, koriander port, borsot, és a kurkumát a három evőkanálnyi vízzel.
2. Egy edényben felforrósítjuk a gheet és egy-két percig sütjük benne a római köményt a babérleveleket és a felkarikázott chilit.
3. A korábban elkészített fűszer mixünket ráöntjük és jól elkeverjük. Körülbelül 1 percig hagyjuk rotyogni, míg a zsiradék láthatóan elválik a víztől. Ekkor tesszük rá a karfiolt és a felkarikázott krumplit. Megsózzuk és egy fél bögre vízzel hígítjuk, hogy a zöldségeink ne égjenek oda. 15-20 percig főzzük fedő alatt, 3-4 percenként pedig alaposan átforgatjuk, hogy oda ne égjen.
4. Ha már puhák a zöldségek, jöhet a mangópor és a friss koriander, közepes lángon fedő nélkül még 4-5 percet sütjük.
Indiában kenyérrel fogyasztják, mi magában. :)