hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
1 doboz natúr joghurt
1 lilahagyma
1 csokor petrezselyem (ízlés szerint, én jó sokat szoktam)
só, bors
citromlé
olívaolaj a sütéshez
elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk majd karikára vágjuk és lesózzuk. Körülbelül fél órát állni hagyjuk amíg levet ereszt (így elkerülhetjük, hogy keserű legyen az étel íze).
2. Egy serpenyőbe (lehet grill edényben vagy sütőben is) kevés olívaolajat öntünk és megsütjük rajta a padlizsán karikákat. Menet közben ha szükséges pótoljuk az olajat, mert a padlizsánok sokat felszívnak.
3. Ha megsültek a padlizsánjaink megdinszteljük a serpenyőben a hagymát is.
4. Végül minden hozzávalót egy turmixgépbe teszünk, meglocsoljuk egy citrom levével és jól összeturmixoljuk.