NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

PADLIZSÁNKRÉM

2014.04.13. 14:39 kindzsa

img_20140412_233802_1397392679.jpg_1840x3264

hozzávalók:

2 nagyobb padlizsán

1 doboz natúr joghurt

1 lilahagyma

1 csokor petrezselyem (ízlés szerint, én jó sokat szoktam)

só, bors

citromlé

olívaolaj a sütéshez

elkészítés:

1. A padlizsánokat megmossuk majd karikára vágjuk és lesózzuk. Körülbelül fél órát állni hagyjuk amíg levet ereszt (így elkerülhetjük, hogy keserű legyen az étel íze).

2. Egy serpenyőbe (lehet grill edényben vagy sütőben is) kevés olívaolajat öntünk és megsütjük rajta a padlizsán karikákat. Menet közben ha szükséges pótoljuk az olajat, mert a padlizsánok sokat felszívnak.

3. Ha megsültek a padlizsánjaink megdinszteljük a serpenyőben a hagymát is.

4. Végül minden hozzávalót egy turmixgépbe teszünk, meglocsoljuk egy citrom levével és jól összeturmixoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr376025439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása