hozzávalók:
2 bögre zöldség (karfiol, borsó vagy bármi más:) )
2 paradicsom
fél teáskanál chilipor
fél teáskanál kurkuma
1 bögre kókusztej
1 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál olaj
só
fél bögre friss kókusz
3 curry levél
1 evőkanál rizs (előre megfőzött)
1 egész fahéj
1 fohhagyma
fél teáskanál egész feketebors
1 egész szárított chili
elkészítés:
1. Egy serpenyőbe tesszük a friss kókusz reszeléket a curry levelekkel és az evőkanálnyi rizst, közepes lángon pár percet melegítjük majd hozzáadjuk a fahéjat, összezúzott fokhagymát és az egész borsokat. Jól elkeverjük a fűszereket majd 1-2 perc elteltével lehúzzuk a serpenyőt a tűzhelyről.
2. Egy edényben vizet forralunk és a forrásban lévő vízbe dobjuk a két paradicsomot egy percre. Majd kivesszük a paradicsomokat a vízből és könnyedén eltávolítjuk a héjukat és felkockázzuk.
3. Egy edényben felforrósítunk két evőkanál olajat és az előbbiekben elkészített "kókusz-szószt" beletesszük kb 5 percre. Maj jöhetnek a felszeletelt paradicsom darabok és a chili por, a kurkuma és a só is. Addig főzzük míg az olaj kezd láthatóan elválni a szószunktól.
4. Hozzáadjuk a zöldségeinket és jól elkeverjük.
5. A kókusztejbe keverjük a kukoricalisztet és adunk még hozzá kb. fél bögre vizet is majd felöntjük vele a zöldséges masszánkat és addig főzzük míg a zöldségek megpuhulnak.
Rizzsel tálaljuk.