NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

MALABARI CURRY

2014.09.24. 10:04 kindzsa

img_6251_1_1411545787.JPG_1600x1200

hozzávalók:

2 bögre zöldség (karfiol, borsó vagy bármi más:) )

2 paradicsom

fél teáskanál chilipor

fél teáskanál kurkuma

1 bögre kókusztej

1 evőkanál kukoricaliszt

2 evőkanál olaj

fél bögre friss kókusz

3 curry levél

1 evőkanál rizs (előre megfőzött)

1 egész fahéj

1 fohhagyma

fél teáskanál egész feketebors

1 egész szárított chili

 

elkészítés:

1. Egy serpenyőbe tesszük a friss kókusz reszeléket a curry levelekkel és az evőkanálnyi rizst, közepes lángon pár percet melegítjük majd hozzáadjuk a fahéjat, összezúzott fokhagymát és az egész borsokat. Jól elkeverjük a fűszereket majd 1-2 perc elteltével lehúzzuk a serpenyőt a tűzhelyről.

2. Egy edényben vizet forralunk és a forrásban lévő vízbe dobjuk a két paradicsomot egy percre. Majd kivesszük a paradicsomokat a vízből és könnyedén eltávolítjuk a héjukat és felkockázzuk.

3. Egy edényben felforrósítunk két evőkanál olajat és az előbbiekben elkészített "kókusz-szószt" beletesszük kb 5 percre. Maj jöhetnek a felszeletelt paradicsom darabok és a chili por, a kurkuma és a só is. Addig főzzük míg az olaj kezd láthatóan elválni a szószunktól.

4. Hozzáadjuk a zöldségeinket és jól elkeverjük.

5. A kókusztejbe keverjük a kukoricalisztet és adunk még hozzá kb. fél bögre vizet is majd felöntjük vele a zöldséges masszánkat és addig főzzük míg a zöldségek megpuhulnak.

Rizzsel tálaljuk.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr286726597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása