NO SUGAR, NO ICE

Öncélú online szakácskönyv. :) Keleti konyha, vegetáriánus receptek, lúgosító ételek 2-3 főre.

Friss topikok

  • takacsveca93: Valami újat akarunk csinálni itthon, mármint ételt. Csicseriborsó rengeteg van beáztatva ráadásul ... (2019.07.14. 20:13) CHOLE PALAK

Címkék

desszert (2) India (13) ital (1) Jemen (1) keleti (20) lúgosítás (15) Marokkó (1) Srí Lanka (2) Thaiföld (1) vega (21) vegán (15) Címkefelhő

BIRYANI CSIRKE

2014.03.20. 19:07 kindzsa

chicken-biryani_1395336195.jpg_400x303

hozzávalók a húshoz:                                                          

4 evőkanál ghi                                                                        

4 kisebb krumpli                                                                    

2 paradicsom                                                                         

1 hagyma                                                                              

2 gerezd fokhagyma                                                               

1 teáskanál aprított friss gyömbér                                            

1/2 teáskanál chili                                                                 

1/2 teáskanál fekete bors                                                        

1/2 teáskanál kurkuma

1 teáskanál romai kömény

1 teáskanál só

1 doboz joghurt

2 teáskanál aprított friss mentalevél

1/2 teáskanál kardamon

2 db egész fahéj

fél kg csirke hús (bármelyik része)

 

hozzávalók a rizshez:

2 evőkanál ghi

1 hagyma

fél evőkanál őrölt sáfrány

5 szem kardamon

3 gerezd fokhagyma (egészben)

fél teáskanál aprított friss gyömbér

másfél bögre rizs

másfél teáskanál só

 

elkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőbe 2 kanál ghit teszünk és kisütjük benne az apróra kockázott krumplit. Ha elkészült félretesszük és hozzáadunk még két evőkanálnyi zsiradékot majd megdinszteljük a hagymát benne.Ha kezd üveges lenni jöhet a fokhagyma és az apróra vágott gyömbér. Amikor elkészül a hagyma jöhet a felaprított paradicsom és a fűszerek: chili, bors, kurkuma, romai kömény és a só. Körülbelül 5 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot, a kardamont és a fahéj darabokat. Lefedjük és kis lángon főzzük amíg a paradicsom pépessé nem válik. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet.

2. Amikor a szósz állaga sűrűvé válik adjuk hozzá a húst és jól keverjük el. Fedjük le és kis lángon főzzük amíg a hús meg nem puhul, ez körülbelül 35-40 perc. A végén sűrű szót kell, hogy kapjunk, ehhez levehetjük pár percre a fedőt.

3 Megmossuk a rizst

4. Egy edényben felforrósítjuk a ghit és megdinszteljük a hagymát. Majd hozzáadjuk a sáfrányt, kardamont, fokhagymát (egészben), fahéjat, gyömbért. Jól megkavarjuk és egy-két percig sütjük. Végül jöhet a rizs, amit összekeverünk a fűszerekkel. 3 bögre vizet adunk hozzá és kis lángom, lefedve főzzük, körülbelül 20percig.

5.Ha a hús elkészült hozzáadjuk a már elkészült sült krumplit.

Tálalhatjuk külön vagy "keleti módra" összekeverve.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nosugarnoice.blog.hu/api/trackback/id/tr15871384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása